Fredagskassen

Fredagskassen från Bofors Hotel är er genväg till en lite lyxigare avslutning på veckan. Vi har förberett middagen så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!
 

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en smarrig dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet till exakt den stekgrad du önskar. 

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i
hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Beställ innan onsdag kl 21.00 och hämta i hotellreceptionen på fredag samma vecka mellan kl. 11.00-16.00.
Observera att vi stänger hotellreceptionen kl. 16.00 på fredagar och hämtning sker innan dess.
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor

Meny 1
Fredagen den 13 september, 4 oktober och 25 oktober
Förrätt
Smördegsbakelse med krämig lax och skaldjurssallad
Dryck: Louis Bouillot (Nr 7688) Crémant de Bourgogne Brut, Frankrike, Bourgogne, 129 kronor
Varmrätt
Oxfilé med stuvade kantareller,gratinerad potatisstomp och säsongens grönsaker                   
Dryck:  McManis (Nr 6520) Petite Sirah, 2017 USA Kalifornien 109 kronor
Dessert
äppelkaka med vaniljsås                                            
Dryck: Château Grillon (Nr 4115) 2016 Frankrike, Bordeaux, Sauternes 129 kronor

Meny 2
Fredagen den 20 september, 11 oktober och 1 november
Förrätt
Filodegsinbakad fetaost med rödbetor och honungsvinaigrette                       
Dryck: Boulder Bank (Nr 6367) Sauvignon Blanc, 2018 Nya Zeeland, Marlborough 95 kronor
Varmrätt
Hjortyterfilé med färskostpotatis, rostade rotfrukter och lingonsky
Dryck:Amicone (Nr 74756)  2015 Italien Venetien 99 kronor
Dessert
Myltatde hjortron med kolapannacotta
Dryck: Château la Varière (Nr 2200) Le Savetier, 2018 Frankrike, Loiredalen 109 kronor

Meny 3
Fredagen den 27 september, 18 oktober och 8 november
Förrätt
Jordärtskockssoppa med kallrökt vildsvin                                    
Dryck: Bourgogne Chardonnay (Nr 71159) Cuvée des Visitandines Patriarche, 2017 Frankrike, 109 kronor
Varmrätt
Lättrökt, gravad röding med musselsås, potatismuffin, grönkålschip och bakad fänkål
Dryck: Stoneleigh (Nr 6498) Riesling, 2018 Nya Zeeland, Marlborough 99 kronor
Dessert
Cheesecake med krusbär                                                                 
Dryck:Castiôn (Nr 7873) Moscato d'Asti , 2018 Italien, Piemonte 95 kronor

OSTAR
Osttallrik med tillbehör 65 kr per kuvert

Dryckesrekommendationer
Château du Levant 2011 Frankrike, Bordeaux, Sauternes (Nr 4153) 110 kronor
Nederburg NobelLate Harvest 2013 Western Cap (Nr 2741) 89 kronor
Domìni Veneti  Valpolicella Classico 2015 (sött) (Nr 2304) 159 kronor

GOTT TILL KAFFET
Hotellets Chokladtryffel  25 kr

Med reservation för ändringar.
SMAKLIG FREDAGSMIDDAG