Fredagskassen

Fredag Hela Veckan
Fredagskassen, en middag för Take Away, är en tjänst vi nu erbjuder alla helgfria vardagar. Vi kallar det för  "Fredag Hela Veckan".
Middagen är förberedd så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en smarrig dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Dessutom kan du komplettera med en aptitretare, en Amuse-Bouche.
Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet eller fisken till exakt den temperatur du önskar.

IInom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.

Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00
Senaste beställning finner du vid varje datum.

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor
Amuse-Bouche 35 kronor per bit

AVHÄMTNING- OCH BESTÄLLNINGSPUNKTER
Avhämtning måndag kl. 14:00-18:00,
beställning senast torsdag kl. 18:00 veckan innan.

Avhämtning tisdag, kl. 14:00-18:00,
beställning senast fredag kl 16:00 veckan innan.

Avhämtning onsdag, kl. 14:00-18:00,
beställning senast måndag kl 18:00 samma vecka.

Avhämtning torsdag, kl. 14:00-18:00,
beställning senast tisdag kl. 19:00 samma vecka.

Avhämtning fredag kl. 14:00-16:00,
beställning senast onsdag kl. 18.00 samma vecka.

MENYER; Avhämtning alla helgfria vardagar.

Meny 1
19 - 24 maj och 8-14 juni

Förrätt
Tomat och buffelmozzarella med basilikadressing                
Dryck: Gustav Lorentz Gewurstraminer Reserve Alsace Frankrike 2019 ( Nr 5244) 109 kr
Varmrätt
Kalvytterfilé  med chimichurri, BBQ-sås och potatisterrin toppad med whiskycheddar               
Dryck: Gardo & Morris Pinot Noir, Nya Zeeland  2018 (Nr 6292) 119 kr
Dessert
Rabarberpaj med vanilj och tonkakräm       
Dryck: Bacalhoa Moscatel Portogal 2017 (Nr 8011) 109 kr

Meny 2
25-31 maj och 15-18 juni

Förrätt
Ceviche på fisk och skaldjur smaksatt med mango och chili                                    
Dryck: Trimbach Riesling, 2017 Alsace Frankrike (Nr 2639) 150 kr
Varmrätt
Grillad ryggbiff med  rabarberchutney, rostad primörpotatis, riven parmesan och örter samt rödvinssås                       
Dryck: Lat 42 Gran Reserva Rioja Spanien 2013 (Nr 12679) 129 kr
Dessert
Vanilj och jordgubbstartlett med lime och basilika                    
Dryck: Nivole 2020 Italien ( Nr 7787) 85 kr                                                              

Meny 3
1-7 juni

Förrätt
Skummig nässelsoppa med kokt vaktelägg                   
Dryck: Vicar’s Choice Sauvignon Blanc 2016 (12000) Saint Clair Family Estate, Marlborough, Nya Zeeland, 99 kr
Varmrätt
Röding bakad i ugn, potatissallad med primörer och kallslagen örthollandaise               
Dryck: Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc, Frankrike 2019 (Nr 5798) 159 kr
Dessert
vit chokladtryffelkaka med whisky och hallonkompott                      
Dryck: Vintry's Madeira Fine Portugal (Nr 7882) 99 kr 375 ml
 

AMUS-BOUCHE
Amuse-bouche är en typ av mindre "aptitretare" som vi serverar på hotellets restaurang innan den verkliga förrätten kommer in på bordet

5-12 maj
Färskost med rödvisbräserad lök på Ingas bröd
eller
Skagenkanapé

17 maj 18 juni
Sikromstoast med picklad rödlök  
Eller
Grillad lamrostbiff på surdegsflarn med slät tzatziki

Uppgradera din middag med en Amuse Bouche för 35 kronor biten, beställ samtidigt som du beställer din meny.

                                   
Med reservation för ändringar.

Smaklig middag!