Fredagskassen

Fredag Hela Veckan
Fredagskassen, en middag för Take Away, är en tjänst vi har haft i över åtta år. Nu erbjuder vi "Fredag Hela Veckan" så nu kan du hämta ut din Fredagskasse alla helgfria vardagar och få lite mer lyx i vardagen. Vi har förberett middagen så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en delikat dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Dessutom kan du komplettera med en aptitretare, en Amuse-Bocuche.
Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet till exakt den temperatur du önskar.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00
Senaste beställning finner du vid varje datum.
Observera att just inför fredagarna har vi extra stor efterfrågan, därför behöver vi er beställning redan på onsdag samma vecka, senast kl. 18.00, för att få hem råvarorna.

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor
Amuse-Bouche 35 kronor per bit
 

MENY 1

Vecka 47
Avhämtning fredag 20 november kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 18 november kl. 18.00)

Vecka 50
Avhämtning måndag 7 november (beställning senast torsdag 5 november kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 8 till och med torsdag 10 december kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 11 december kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 9 december kl. 18.00)

Förrätt
Sotad lax, picklade senapsfrön och örtsallad I citronette dressing
Dryck: Biecher Riesling Reserve (Nr 2198) 89 kr 
Varmrätt
Grillad oxfilé, med potatis och rotfruktskaka, portvinssky och ugnsbakad grönsaker      
Dryck: Gérard Bertrand Chateau L´Hospitalet (73142) 179 kr
Dessert    
Choklad och kola pannacotta med halloncoulis och kolacrisp                 
Dryck: Churchill´s Late Bottled Vintage (Nr 8016) 109 kr
 

MENY 2

Vecka 48
Avhämtning måndag 23 november kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 19 november kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 24 november till och med torsdag 26 november kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 27 november kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 25 november kl. 18.00)
 

Vecka 51
Avhämtning måndag 14 december kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 10 december kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 15 december till och med torsdag 17 december kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag18 december kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 16 december kl. 18.00)

Förrätt
Svampsoppa, cheddarkräm med portvin och örtkrutonger                                                  
Dryck: Laroche Bourgogne Réserve  (Nr 5621) 129 kr 
Varmrätt
Smörstekt hjortytterfilé med smördegsinbakad potatis, svampsås, morötter och kål                 
Dryck: Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2014  Italien (22328) 145 kronor  
Dessert
Paj med äpple och ingefära samt kanel- och vaniljsås                 
Dryck: Castion  Moscato d´Asti (Nr7873) 95 kr

MENY 3

Vecka 49
Avhämtning måndag 30 november kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 26 november kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 1 december till och med torsdag den 3 december kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 4 december kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 2 december kl. 18.00)

Förrätt
Rökt hjort, tranbärschutney, grönkålschips och syltad svamp                 
Brolio (Nr 2705) 129 kr 
Varmrätt
Kalvfilé med konjakssås, potatis- och västerbottenmuffins och champinjoner och rödlök                  
Villa Antinori  Toscana(Nr 2300) 155 kr
Dessert
Choklad- och kokoskräm med mango mousse                   
Domini Veneti (Nr2304) 159 kr 

 

AMUS-BOUCHE
Amuse-bouche är en typ av mindre "aptitretare" som vi serverar på hotellets restaurang innan den verkliga förrätten kommer in på bordet
Rilette på fläsksida med syrad lök och äggkräm
eller
Kllassisk Gubbröra

Uppgradera din middag med en Amuse Bouche för 35 kronor biten, beställ samtidigt som du beställer din meny.

                                      
Med reservation för ändringar.

SMAKLIG MIDDAG